Autostrada Serbia Victor Ponta
Autostrada care ar lega Timișoara de Serbia este un proiect abandonat

Autostrada care ar fi legat România de Serbia este o oportunitate care a fost ratată, a declarat Victor Ponta, la Timișoara

Fostul premier consideră că România a pierdut șansa de a lansa proiectul de construire  a autostrăzii care ar fi legat Timișoara de Belgrad.  O greșală cu atât mai mare cu cât se lucrează deja la autostrada care să lege Turcia de Bulgaria, Serbia și Ungaria. Șoseaua de mare viteză nu va avea însă legătură directă în țara noastră.

”Daca vorbim de Serbia, eu cred că România ratează în această perioadă o uriașă oportunitate, știți foarte bine, am lansat proiectul România – Serbia – Bulgaria, la Craiova, am semnat cu premierul de atunci, actualul președinte Aleksandar Vucic ideea de autostradă. A venit guvernul Cioloș, nu știu ce s-a întâmplat. Între timp, astăzi pe autostrada din Turcia, de la Edirne, la Sofia se lucrează, apoi autostrada va avea traseul Sofia – Belgrad , Belgrad- Budapesta și Romania va ieși cu totul de pe harta transportului internațional”, a declarat Victor Ponta.

Pe lângă transportatori, drumurile din România vor fi evitate și de turiștii care vor să ajungă în Turcia sau Grecia, dacă aceștia vor avea varianta unei noi autostrăzi.

La ora actuală, drumul de la Timișoara și până la Belgrad durează aproape aproximativ  trei ore. Timișorenii care vor să ajungă, de exemplu, în Grecia, fac aproape patru ore pe drum până la Smederevo, punct  în care pot pătrunde pe autostrada A1.

Discuțiile referitoare la construire autostrăzii Timișoara-Belgrad au ajuns într-un punct mort anul trecut. În aprilie 2017 partea română anunța că sârbii au renunțat la proiect. În același timp, oficialitățiile din Serbia susțineau că-și doresc începerea proiectului, dar că partea română a fost cea care a abandonat ideea.

Articolul precedentȚigări de contrabandă, la granița cu Ungaria
Articolul următorASU Politehnica învinge Ripensia și merge mai departe în Cupa României