De Crăciun, se anunță restricții pe teritoriul Ungariei în privința circulației autocamioanelor. Astfel de măsuri au mai fost luate și în anii trecuți.
Autocamionale nu vor putea circula pe teritoriul Ungariei din 24 decembrie, de la ora 23:00 până în 26 decembrie, la aceeaşi oră.
După expirarea acestei perioade, autoritățile române vor încerca să fluidizeze traficul autocamioanelor prin deschiderea a cât mai multe aertere de trecere a frontierei.
Totodată, Poliția de Frontieră menționează că.
“Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.
Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.
Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.”
Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.
Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Articolul precedentTragedie în Ajunul Crăciunului pe o șosea din Timiș
Articolul următorPastorala de Crăciun 2018 – „Peștera devine palat pentru Împăratul Hristos”