Festivalul Colonadei de la Buziaș a atras sute de vizitatori. Costume de epocă, concerte, salve de tun, toate au marcat 200 de ani de atestare documentară a stațiunii.

Colonada din Buziaș, altădata loc de promenadă pentru aristocrați și personalități faimoase, a fost, ani de zile, într-o paragină cruntă.

Refăcută de curând a fost acum decorul perfect pentru festivitățile care marchează 200 de ani de la prima atestare documentară a stațiunii.

Buziașul, recunoscut pentru calitățile de excepție ale apelor termale de aici a avut, asemenea multor altor stașiuni balneoclimaterice din Banat, momentele lui de mare glorie. Vile cochete, o colonadă elegantă care făcea legătura între ele și băi, un parc mirific cu arbori impresionanți. Toate au pălit în timp, dar își regăsesc acum eleganța de odininioară.

Cu ocazia recentului festival pe străzile orașului a avut loc o paradă a costumelor de epocă, oaspeții au putut degusta bunătăți tradiționale iar Ascociația Eugeniu de Savoia din Timișoara a asigurat inclusiv atmosfera marcată de salve de tun specifică festivitățiilor de odinioară.

Articolul precedentVești rele de la meteorologi. Cât mai țin ploile și furtunile
Articolul următorAccident într-o intersecție din Complexul Studențesc din Timișoara