Zapada cazută peste Timișoara în weekend i-a scos pe străzi și pe polițiștii locali. Oamenii legii au verificat dacă timișorenii și firmele din oraș au făcut deszăpezirea în zona de care fiecare este responsabil.

Polițiștii locali au patrulat în tot orașul să vadă dacă proprietarii de case sau apartamente de bloc și-au făcut curățenie în fața imobilelor. Au fost verificate și firmele din oraș.

Polițiștii nu au dat încă nicio amendă, însă au transmis nu mai puțin de 325 de somații celor care nu au îndepărtat zăpada din fața proprietăților. Majoritatea somațiilor le-au primit societățile comerciale atât cele din zona centrală, cât și cele din Calea Șagului – Dâmbovița, Complexul Studențesc, Calea Buziașului, zona Badea Cârțan – Traian – Ștefan cel Mare, Circumvalațiunii, Calea Aradului.

Timișorenii au obligația de a îndepărta zăpada sau gheața depusă în fața locuințelor, dar si a țurțurilor care apar la streșinile caselor. De asemenea, oamenii au obligația de a arunca material antiderapant în fața caselor în cazul formării de polei.

Cei care nu se conformează vor primi amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei, pentru persoane fizice, în timp ce firmele vor fi sancționate cu sume cuprinse între 1500 și 2500 de lei.

Articolul precedentAtenție, echipament militar greu intră prin vama de la Nădlac și traversează țara
Articolul următorParfumuri contrafăcute și petarde fără autorizație