Jandarmii Grupării Mobile Timișoara au descoperit, în urma acțiunilor lor, parfumuri contrafăcute și materiale pirotehnice.

“Pentru a preveni şi combate faptele de natură contravenţională sau penală, în zona de responsabilitate, jandarmii acţionează, în mod independent sau în cooperare cu alte instituţii, pe linia menţinerii ordinii publice şi prin organizarea de acţiuni punctuale în locuri aglomerate, inclusiv în zona pieţelor, pentru combaterea comerţului ilicit cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.” transmit reprezentanții Grupării Mobile Timișoara

În misiunile ce au avut loc în acest sfârşit de săptămână, jandarmii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale persoanelor care au săvârşit fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 2500 lei. De asemenea, a mai fost depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Mehedinţi, care comercializa în mod ambulant sticle cu parfum contrafăcut.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, având în vedere faptul că „punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” constituie infracţiune, prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 84/1998, republicată.

Jandarmii  aflaţi în misiune au descoperit, în trafic, două persoane, domiciliate în judeţul Cluj, care transportau materiale pirotehnice, cu ajutorul a două microbuze, fără a respecta condiţiile legale în domeniu.

De asemenea, duminică, 16 decembrie a.c., jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţa participanţilor la manifestările ce au avut loc în municipiul Timişoara pentru comemorarea evenimentele din decembrie 1989.

Articolul precedentAvertismente date de polițiștii locali pentru cei care nu au curățat trotuarele la Timișoara
Articolul următor18 decembrie 1989. Timişoara – oraş sub stare de asediu