Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiș și Hunedoara, la sediul unor societăți comerciale și domiciliul unui bărbat care a promis facilitarea obținerii de fonduri europene, însă pentru aceasta a folosit ștempile și semnături false.

Perchezițiile s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lugoj.
Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În dosar este cercetat un bărbat de 46 de ani, bănuit că, în perioada mai – septembrie 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obținerii de fonduri europene, prin întocmirea de contracte fictive de finanțare, semnând în fals în numele reprezentanților instituțiilor publice respective. Totodată pentru realizarea acestor contracte, cel în cauză, si-a procurat ștampile false, imitând pe cele folosite de instituțiile competente, și a întocmit in fals acte notariale, pe care le autentifica în fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

În cauză a fost pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul bănuit fiind condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, ștampile, documente financiar-contabile precum și alte documente necesare documentării activității infracționale a celui în cauză.

Articolul precedentBărbat adus cu elicopterul SMURD la Timișoara, grav rănit
Articolul următorDiscuție între prieteni terminată în sânge lângă Timișoara