Biserica Lugoj Mitropolia Banatului
La Lugoj a fost sfonțită o biserică nouă

O nouă biserică,  cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Iosif cel Nou”, a fost sfințită la Lugoj. Biserica este situată în Parohia Lugoj VI-Dealul Viilor.

Noua biserică a fost târnosită într-un ceremonial religios  oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Acesta a fost înconjurat de un sobor de preoți.

“Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe Române, toți credincioșii prezenți au avut prilejul de a intra în Sfântul Altar, închinându-se înaintea Sfintei Mese, locul unde se aduce Sfânta Jertfă cea fără de sânge a Noului Legământ. La acest moment deosebit din viața comunității parohiale, alături de numărul mare de credincioși, au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și monahii de la Mănăstirea Luncanii de Sus din cadrul eparhiei.”, conform celor communicate de Mitropolia Banatului.

Biserica din Dealul Viilor a fost construită în anul 1996, de către preotul Gheorghe Cristescu și Centrul de Instrucție Jandarmi Lugoj, pe locul unei foste capele. Capela era cunoscute sub numele „Bisericuța Grofului”. În 2011, bisericuța a trebuit să fie demolată. Structura ei  de rezistență era compromisă. În același an au fost demarate lucrările la noua biserică. Piatra de temelie a fost sfințită în data de 2 noiembrie 2011. Lucrările de edificare, de amenajare interioară și de înfrumusețare cu pictură în tehnica frescă au continuat. Biserica a fost terminata anul acesta.

“Imediat după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din cadrul cimitirului de pe Calea Făgetului din Lugoj. Noua capelă, construită și amenajată de Parohia Lugoj I, este una dintre cele mai moderne din municipiul Lugoj. Ea dispune de toate utilitățile necesare, tocmai ca oamenii să își poată priveghea morții în condiții civilizate. În interiorul capelei a fost montată inclusiv aparatură de răcire a aerului, pentru ca și pe perioada sezonului cald acest spațiu să poată fi folosit fără probleme.”, se mai arată în comunicatul Mitropoliei.

Articolul precedent‘Răfuială’ între studenți în centrul Timișoarei
Articolul următorUniversitatea Politehnica din Timișoara acoperă în totalitate solicitările de cazare pentru studenți