S-a dat alarma vineri seara în zona de sud a Timișoarei, după ce un apel la 112 anunța că în apropierea unui bloc din Calea Șagului se simțea un puternic miros de insecticid.

Apelul a venit din dintr-un bloc cu patru etaje de pe Aleea Inului, iar la fața locului au ajuns imediat mai multe autospeciale ale pompierilor, dar și o echipă CBRN, care a făcut măsurători cu echipamentele din dotare.

Cinci adulți și cinci copii au fost evacuați din bloc de echipele de intervenție pe perioada cercetărilor. La fața locului a ajuns o ambulanță SAJ tip C2 cu medic, un microbuz ISU 16 locuri, echipaj CBRN, echipaj SMURD si o autospeciala de stingere.  A fost evaluată situația celor evacuași din bloc, în timp ce s-a ventilat spațiul imobilului cu motoventilatorele. Au fost anunțate Unitățile de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean și de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu.

Echipele de intervenție au făcut verificări timp de aproape o oră și jumătate, iar echipa de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară a făcut măsurători, și s-a stabilit că nu există niciun pericol în bloc.

Toate forțele de intervenție se retrag. Au fost evaluați medical toți cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuată detecția substanțe toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiș pe casa scării și în toate apartamentele. Nu s-au identificat substanțe toxice periculoase. Nicio persoană nu a fost transportată la spital iar toți locatarii se întorc în apartamentele lor„, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Articolul precedentPolitia este in alertă. Femeie dispărută fără urmă în Timiș
Articolul următorTimișoara Saracens demolează Tomitanii Constanța și își asigură prezența în finala Cupei României. Bănățenii nu și-au depășit recordul din 2014