Primăria Timișoara a semnat al doilea contract pentru reabilitarea termică de blocuri, dintr-un total de 18.

Blocurile ce urmează să fie anvelopate se află în zona de sud a Timișoarei pe următoarele străzi: Aleea F.C.Ripensia nr.4-8, Bd. Corneliu Coposu nr. 18, bl P5, Str. Surorile Martir Caceu nr 27, bl A2, Str. Măgura nr. 6, bl 44,sc A şi B, Str. Mareşal Averescu nr.51, bl E 14/2, Str. Învăţătorului nr 3, bl 53,sc A şi B.

În cele șase blocuri pentru care a fost semnat acest contract sunt 324 de apartamente, iar valoarea este de aproape 5,7 milioane de lei.

La aceste blocuri urmează să fie făcute următoarele intervenții: izolare termică pereţi exteriori, înlocuire tâmplărie neconformă cu tâmplărie PVC, închidere balcoane cu tâmplărie PVC, termoizolaţie planşeu peste subsol şi planşeu peste ultimul nivel.

Avem 18 proiecte depuse pentru eficientizarea energetic a unui număr total de 74 de blocuri. Toate aceste proiecte au fost luate în analiză de Agenția de Dezvoltare Regională 5 Vest și pentru unul deja avem semnat contractul de finanțare, pentru un proiect ce cuprinde 7 blocuri, și astăzi am semnat contractul de finanțare pentru un al doilea proiect ce cuprinde 6 blocuri. Pentru celelalte 16 sunt trecute de stadiul de verificare al conformității administrative și a eligibilității. Prin urmare în perioada următoare, presupun că nu prea îndelungată vom ajunge să semnăm contractele de suplimentare și pentru aceste blocuri. Asta înseamnă că aproape 3600 de familii de timișoreni vor beneficia de aceste fonduri europene pe care le vom absorbi prin implementarea acestor proiecte. Pe de-o parte oamenii vor avea un confort termic mai bun, vara va fi mai răcoare, iarna va fi mai cald. Consumul de gigacalorii va fi mai redus și implicit pentru municipalitate va fi mai avantajos că vom plăti subvenție mai mică. Dacă numărul de gigacalorii consumate se va reduce, atunci și contribuția pe care noi o avem va fi mai mică. Nu trebuie să neglijăm faptul ca aspectul blocurilor se schimba substanțial. Toate aceste blocuri care au fost anvelopate arată mult mai bine decat înainte„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Este al doilea contract dintre cele 18 semnate. Și celelalte sunt în diferite faze de semnare a contractului. Majoritatea sunt în zona de precontractare, o parte sunt deja trimise la avizat la minister și urmează să semnăm contractele în perioada imediat următoare. Ceea ce este bine este faptul că marea majoritate a proiectelor au deja proiectarea tehnică realizată, deci documentația e făcută și depusă la noi, și asta va scurta foarte mult momentul în care, după organizarea licitației practic se încep lucrările, pentru că și proiectarea ar mai putea dura cel puțin o jumătate de an. Dar de exemplu, la primăvară ar putea începe lucrările pentru acest proiect pe care noi astăzi l-am semnat„, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

Articolul precedentPSD Timiș întoarce armele împotriva lui Liviu Dragnea. Social democrații timișeni cer îndepărtarea liderului de la nivel național
Articolul următorMormântul fostului primar al Lugojului distrus de un incendiu