Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat în mai multe rânduri că anul 2019 va fi unul în care transportul în comun din oraș va crește ca și calitate. Edilul vine acum cu o nouă idee, împrumutată ce-i drept de activistul civic, Cristi Brâncovan.

Pe viitor timișorenii ar putea cumpăra un singur bilet, prin intermediul căruia să poată călători cu orice mijloc de transport din oraș timp de o oră. Totul însă este deocamdată la nivel de plan.

Am discutat cu directorul Bitea să gândească lucru acesta. Mi-a fost semnalat de domnul Brâncovan. Mi-a sesizat că sunt mulți cetățeni care merg cu un mijloc de transport și nu ajung la destinație. Coboară și mai au de mers o stație-două și nu e corect să îi pui să plătească încă un bilet. Vom introduce un sistem pentru ca un sigur bilet să fie valabil probabil o oră. Prețul biletului va rămâne același. Venim cu un bonus, ca să încurajăm folosirea sistemului de transport public din Timișoara” afirmă primarul Nicolae Robu.

Cel mai probabil biletele de o oră vor putea fi plătite și prin intermediul sistemului de plată cu cardul inaugurat la începutul acestei săptămâni. Dispozitivele care fac posibilă acest mod de plată urmeaza să fie instalate pe toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din oraș. În total vor fi montate 350 de POS_uri.

Articolul precedentZeci de șoferi din Timișoara amendați pentru că au blocat circulația tramvaielor și firobuzelor din oraș
Articolul următorCălătorie pe Bega până dincolo de granițe