Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au descoperit patru cetăţeni din Kosovo. Aceștia au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, călăuziți de un cetățean sârb.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, în localitatea Gherman, județul Timiș, patru persoane, trei adulţi şi un minor.”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră. 

Cei prinși aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo. Ei nu au putut să explice ce căutau în zonă. Au fost conduși  la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi și o femeie din Kosovo, cu vârste cuprinse între 28 şi 33 de ani și un minor în vârstă de 8 ani.

Ei au declarat că au trecut frontiera din Serbia, deplasându-se pe jos, peste câmp, şi doreau să ajungă în Austria, dar aveau interdicție să intre în spațiul Schengen. Adulţii au mai declarat că au apelat la sprijinul unui cetăţean sârb care s-a oferit să-i ajute să ajungă în Austria, urmând să îi plătească suma de 3.500 de euro.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, l-au identificat şi reţinut pe cetățeanul sârb, în vârstă de 41 de ani, care i-a sprijinit pe cei patru cetăţeni din Kosovo.

“În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii din Kosovo, respectiv de trafic de migranți pentru cetățeanul sârb.” se mai arată în comunicat

Totodată, cei patru cetăţeni din Kosovo au fost preluaţi de autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie.

Articolul precedentInconștiență la volan. Polițiștii au descoperit un șofer care a comis două greșeli majore
Articolul următorPrima măsură după declararea epidemiei de gripă la Timișoara. Un spital interzice accesul vizitatorilor