La câteva zeci de minute după declararea epidemiei de gripă, un spital din Timișoara a anunțat primele măsuri.

Înainte de toate Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a interzis accesul vizitatorilor în unitatea medical, acesta fiind primul spital din oraș care a luat astfel de măsuri.

Pe ușa de la intrarea în Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a fost pus, miercuri, un afiș care anunță că este interzis accesul vizitatorilor sau aparținătorilor.

Acces Interzis. Epidemie de gripă. Accesul aparținătorilor/vizitatorilor interzis”, stă scris cu litere mari pe ușă.

Conducerea spitalului a luat și alte măsuri.

Pe toată această perioadă, instituită de Ministerul Sănătății, accesul vizitatorilor sau aparținătorilor este restricționat, lăsând doar persoanele cu dizabilități severe să fie insoțite de un membru din familie care să îl îngrijească la pat. Tot personalul medical, cât și pacienții poartă măsuri de siguranță, măști de protecție, măsurile de sterilizare se dublează și inclusiv măsurile terapeutice, putem să punem diagnosticul de gripă mult mai rapid, doar pe simptomatologia clinică și pe testele rapide”, a declarat medicul Cristian Oancea, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Și celelalte spitale din Timișoara au luat măsuri. Personalul medical trebuie să poarte echipament de protecție: măști și bonete.

Articolul precedentCălătorie de 3500 de euro, oprită la frontieră. VIDEO
Articolul următorScene demne de filmele de groază în Timiș. Un bărbat a fost ucis cu drujba de un individ care a intrat peste el în casă