Tribunalul Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele unui cetăţean român care încerca să sprijine patru cetăţeni din Afganistan în tentativa acestora de a intra ilegal în ţară, în zona de frontieră Moraviţa.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa, au oprit pe DN 59, în localitatea Denta, un autoturism condus de un cetăţean român, în vârstă de 30 ani, iar în urma verificării mijlocului de transport, aceştia au depistat alte patru persoane, cetăţeni străini, arată un comunicat al Poliţiei de frontieră Timişoara.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei patru cetăţenii străini, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani, trei adulţi având vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani şi un minor de 15 ani.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. Totodată, faţă de cetăţeanul român, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAccident la Sânnicolau Mare, oameni răniți
Articolul următorCoronavirus UPDATE: 57 decese şi 2.721 noi infectări | Situaţia pe judeţe