Doi bărbați au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit că ajutau migranți să intre ilegal în România. Călăuzele au ajuns în arestul IPJ.

Polițiștii de frontieră au descoperit un grup de 14 cetățeni străini care nu au putut explica ce fac în zona graniței. Grupul era format din nouă adulți și cinci copiii. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că aceștia proveneau din Iran și Irak. Polițiștii au început căutarea celor care le-au fost călăuze.

Așa au ajuns la cei doi bărbați, de origine irakiană. Ei au fost prinși  între localitățile de frontieră Giera și Toager. Cei doi au călăuzit grupul de migranţi să treacă ilegal frontiera din Serbia în Romania,. Destinația finală era vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 migranti, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni irakieni. Pe numele celor doi cetățeni irakieni, călăuzele grupului, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.”, conform unui comunicat al Poliției de Frontieră.  

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină pentru cercetarea evenimentului. În plus, cei opt cetăţeni iranieni au fost predați autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie, iar ceilalţi au fost preluați de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara până la finalizarea cazului.

Articolul precedentA blocat circulația tramvaielor și a plecat la restaurant
Articolul următorTaximetrist înjunghiat de un client la Timișoara. Polițiștii l-au identificat pe autor