Șoferii care parchează aiurea le dau bătăi de cap multor timișoreni. Aceștia se trezesc că nu mai pot să plece de acasă, pentru că intrarea în curte sau imobil le este blocată de o mașină al cărei șofer nu s-a sinchisit unde își lasă autovehiculul.

Când se trezesc că nu mai pot intra în propria curte sau casă din cauza unor șoferi fără pic de bun simț, oamenii apelează la Poliția Locală. Angajații acesteia se confruntă și cu cazuri de  autovehicule parcate chiar sub indicatorului cu oprirea interzisă, pe pistele pentru bicicliști, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni ori pe linii de tramvai.

“De la începutul acestei luni cetățenii au sesizat peste 30 de astfel de cazuri, la care polițiștii locali s-au deplasat în vederea identificării conducătorilor auto și aplicarea de sancțiuni. Mai grav este când se pune în dificultate transportul public de călători, fiind parcate autovehiculele foarte aproape de linii de rulare a tramvaielor.” se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Circulația tramvaielor a fost blocată chiar zilele trecute, pe str. Ștefan cel Mare, în apropierea Fabricii de Bere. Un tânăr și-a lăsat autoturismul foarte aproape de liniile de tramvai și a plecat la un restaurant. El  a fost identificat și sancționat de polițiștii locali cu o amendă de 725 lei și 3 puncte penalizare la permis.

În ceea ce privește oprirea sau staționarea autovehiculelor pe pistele pentru bicicliști din oraș, cele mai eficiente acțiuni sunt cele ale polițiștilor locali care patrulează pe segway-uri chiar pe aceste piste. Aceștia au aplicat, de la 1 octombrie și până în prezent 291 sancțiuni contravenționale. Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Articolul precedentFiul lui Miron Cozma implicat într-un accident la Timișoara. A urcat băut la volan
Articolul următorCălăuzele migranților au ajuns în arest