Municipiile Reșița și Timișoara ar putea fi legate printr-o cale ferată de viteză  având pe traseu și o stație la aeroportul internațional Traian Vuia.

Proiectul de parteneriat pentru mobilitate cu administrația județeană din Caraș-Severin a aprobat de consilierii din Timiș prevede și extinderea la patru benzi a drumului  dintre Timișoara și Buziaș spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica

„Beneficiem de un context administrativ favorabil, în care partenerii noştri din Caraş-Severin, atât de la judeţ, cât şi de la municipiu, sunt pe aceeaşi undă cu noi. Şi ei, dar şi noi, dezvoltăm echipe performante de accesare a fondurilor europene. Nu sunt proiecte uşor de realizat şi nici nu vor fi făcute peste noapte, dar nu am venit la Consiliu să gândim mărunt. Nu ne autoimpunem limite. Noua formulă a puterii de decizie la nivelul celor două judeţe va arăta că se poate să ducem la capăt proiecte mari”

În plus, a fost aprobat și acordul de parteneriat între Consiliul Județean și ADR Vest pt construirea unui drum de legătură între aeroport și autostrada A1.

Proiectele aprobate vor face parte din pachetul de programe pentru finanțare europeană din exercițiul bugetar 2021 – 2027.

Articolul precedentVreme rece în vestul țării
Articolul următorAproape 100 dintre școlile din Timiș nu au aviz ISU de securitate împotriva incendiilor