Pictura a fost realizată în cadrul proiectului Memoriile Cetății al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Timp de o săptămână, patru artiști români au pictat pe un perete de peste 500 de metri pătrați – fațada unei clădiri industriale de pe malul Begăi, un siloz.

Pictura înglobează trei portrete, patru stiluri diferite și simbolizează diversitatea, dar și libertatea de exprimare de care avem parte astăzi. Primul portret reprezintă trecutul, al doilea – prezentul – un personaj feminin care ține un moment de reculegere pentru ceea ce s-a întâmplat la Timișoara acum 30 de ani, iar în dreapta e viitorul. Soarele de deasupra lucrării reprezintă speranța.

Cei patru artiști au folosit două nacele de mari dimensiuni pentru a putea ajunge până la înălțimea de 28 de metri.

Lucrarea face parte din proiectul Memoriile Cetății în cadrul căruia peste 20 de artiști intervin în spațiile publice pentru a marca altfel decât ne-am obișnuit 30 de ani de la Revoluția de la Timișoara.

Articolul precedentȘi-a scos salteaua în stradă și a fost amendat de poliție
Articolul următorTimișoara Saracens caută revanșa în fața suporterilor. Bănățenii primesc Dinamo în primul meci acasă din returul Superligii