După eșecul surprinzător de pe terenul Universității Cluj, Timișoara Saracens primește în runda a doua din returul Superligii de rugby pe Dinamo.

Timișorenii sunt neînvinși în fața lui Dinamo în Superliga, iar ultima dată când bucureștenii au luat puncte Timișoarei a fost în urmă cu două sezoane, dar acel meci s-a jucat în capitală și s-a încheiat la egalitate, 21-21. Partida din aceasta rundă o găsește pe Timișoara pe locul al treilea, la 11 puncte de liderul din Baia Mare și 8 de Steaua.
Timișorenii au încă probleme de lot. Pe lângă accidentările lui Fercu, Iftimiciuc, Maliepo, Conache sau Pungea, din lot nu va face parte nici Vlad Neculau, care mare are de ispășit o etapă de suspendare. Vestea bună pentru timișoreni este însă recuperarea lui Ionel Melinte, jucător adus în vară de la Steaua, și care ar putea debuta în această rundă.

Pentru mine, personal, această partidă va fi despre emoție și trăire. În acest moment nu ne aflăm pe o poziție bună și avem nevoie de această partidă să revenim la standardul și la nivelul pe care-l merităm. Ne-am bazat prea mult pe statutul și pe reputația noastră și mai puțin pe calitățile noastre, iar joi vom avea nevoie de calitate. Dinamo nu va fi o echipă ușor de înfruntat, așa că disciplina și atitudinea noastră trebuie să fie ireproșabile joi. Aștept cu nerăbdare partida și să revenim la nivelul pe care-l dorim”, spune înaintea întâlnirii antrenorul principal al timișorenilor, Sosene Anesi.

Dinamo vine la Timișoara după o etapă de pauză, dar și două eșecuri usturătoare, cu Steaua și Știința Baia Mare, aceleași echipe care au învins și pe Saracens. Formatia din capitală este penultima în Superligă, cu 9 puncte strânse, dar și cea mai slabă ofensivă, doar 125 de puncte înscrise până acum.

Trebuie tratate meciurile cu mai multă seriozitate și oricine ar fi în fața noastră trebuie să performăm la nivelul nostru și nu la nivelul adversarului. Am discutat despre ultima partidă pierdută în mod rușinos pentru noi, pentru că nu am performat așa cum trebuia și cred că noi, jucătorii, trebuie să ne vedem lungul nasului și să coborâm acolo, în iarbă, unde ne este locul. Nu avem nici o scuză și cred că e doar vina noastră, a jucătorilor, pentru că noi am fost în teren și în formulă completă, formulă pe care în alte meciuri, în care am jucat mult mai bine, nu am avut-o. Noi suntem vinovați, atitudinea noastră. Probabil am considerat că joacă numele și nu jucătorul. Nu cred că vom mai repeta greșeala asta„, spune înaintea partidei căpitanul Eugen Căpățână.

Duelul dintre Timișoara Saracens și Dinamo este programat, joi, de la ora 12, pe stadionul Dan Păltinișanu. În tur, Saracens s-a impus în capitală cu 52-14.

Articolul precedentCea mai mare pictură murală din România a fost creată la Timișoara
Articolul următorPiata Dacia din Timișoara, în vizorul polițiștilor locali