Campanie de colectare a deseurilor electrocasnice la Giroc si Mosnita Noua

Asociația Română pentru colectare RoRec organizează o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice în localitățile Giroc și Moșnița Nouă.

Deșeurile electronice și electrocasnice nu se aruncă la întâmplare. Acestea pot polua grav mediul înconjurător. Locul lor nu este însă nici în containerul obișnuit pentru deșeuri reciclabile și nici în cel destinat gunoiului menajer.

Pentru a veni în sprijinul celor care dețin astfel de deșeuri, RoRec oganizează periodic campanii ce colectare a echipamentelor de acest tip.

Sâmbătă, 29 septembrie, puncte de colectare vor funcționa în Giroc și Moșnița Nouă. În Moșnița Nouă și localitățile arondate, punctele de colectare sunt situate astfel:

– Chisoda – Căminul Cultural

– Moșnița Nouă – Parcare Primărie

– Moșnița Veche – Școala Generală

– Albina – mașina de colectare

– Rudicica – mașina de colectare

La Giroc:

– Giroc – Str. Trandafirilor – Școala cu Cls. I-VIII

– Giroc – Str. Semenic – S.C. Giroceana S.R.L

În cazul în care cetățenii sau firmele din cele două localități posedă echipamente foae voluminoase sau gele, ei pot solicita telefonic ca acestea să fie reidicate de la domiciliu sau sediu.

Toți participanții la campanie au ocazia să câștige premii, prin tragere la sorți.

În cadrul campaniei se colectează: orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

Articolul precedentAccident violent în Timiș. Doi oameni prinși între fiarele mașinilor
Articolul următorS-a descoperit cine a pus o presupusă bombă la Gara de Nord