Timișorenii vor avea căldură în case în iarna care urmează. Acesta este asigurarea pe care o dă conducerea companiei de termoficare Colterm abonaților.

Colterm are însă doar o parte dintre stocurile de cărbune asigurate pentru încălzire, 40.000 de tone se aflându-se în depozitele companiei. Compania de termoficare are însă contracte cu 3 furnizori care să îi livreze cărbune. Cu unul dintre furnizori deja s-a stabilit un grafic de livrare, iar 103.000 de tone urmează să fie aduse Coltermului.

În cazul celorlalți doi furnizori, situația este diferită.

Redondaj SRL Oradea: contract în derulare, valabil până la 31.12.2019, pentru livrarea a 100.000 de tone cărbune, începând din luna iulie 2019; până la această dată, Redondaj SRL nu a livrat deloc cărbune, motivând prin lipsa transportului. S-au calculat penalități.
CE Oltenia: contract în derulare, valabil pana în 31.08.2021, cu renegociere anuală a prețului si graficului de livrare; până la ora actuală nu s-a reuțit negocierea graficului de livrări pentru perioada contractuală 01.10.2019 – 31.08.2020„, se arată într-un raport prezentat de oficialii Colterm în cadrul Colegiului Prefectural.

În ciuda faptului că mai are de primit cărbune, Colterm dă asigurări că Timișoara nu va rămâne fără căldură și apă caldă.

Pe lângă stocurile de cărbune, Colterm mai deține și 3090 de tone de păcură și 101 tone de combustibil lichid ușor.

Vă reamintim, Timișoara a fost foarte aproape să rămână fără căldură iarna trecută, când furnizorul de gaz a și închis robinetul din pricina datoriilor pe care compania de termoficare le are, însă situația a și fost rezolvată rapid.

Articolul precedentAccident teribil în apropiere de Timișoara. Un bărbat a ajuns cu capul zdrobit la spital
Articolul următorPuncte mari pentru Ripensia Timisoara, remiză inutilă pentru ASU Politehnica