Reprezentantele Timișoarei în liga a doua au obținut doar câte un punct în etapa a XIV-a din liga secundă. Și dacă Ripensia ocupă locul 12 în clasament, ASU Politehnica rămâne și după această rundă în zona retrogradării.

Ripensia Timișoara a evoluat în această rundă în deplasare, pe terenul Rapidului, o formație care are ca obiectiv promovarea în Liga 1. Prima parte a fost una echilibrată, cu un ușor avantaj pentru gazde, care au presat însă fără a pune în pericol cu adevărat butul timișorean. În partea a doua, rapidiștii au controlat cu autoritate jocul. Elevii lui Daniel Pancu au cerut de două ori în numai două minute lovituri de la 11 metri, reclamând hențuri ale jucătorilor Ripensiei, dar de fiecare dată centralul Băban a arătat corner. Ripensia Timișoara putea pleca cu toate punctele din Regie, însă Voinea a scăpat către poartă, a șutat slab, iar portarul Rapidului a respins. S-a încheiat 0-0, iar odată cu acest puncte Ripensia ajunge la cota 17, iar runda viitoare va primi vizita fostei prim divizionare, Concordia Chiajna.

Rămasă fără antrenor în această săptămână, ASU Poli a primit vizita unei formații care în sezonul trecut juca în Liga 1, Dunărea Călărași. Timișorenii au controlat începutul de meci și au avut ocazii bune prin Schieb sau Popescu, dar golul a venit tot în poarta alb-violetă. În minutul 26 Sîrbu a pătruns în careul timișorean, iar după un duel umăr la umăr cu Cherecheș a căzut, iar centralul Flueran a arătat punctul cu var. Șandru și-a asumat responsabilitatea și a deschis scorul pentru oaspeți. La 7 minute de la reluare Ignea este servit perfect de Alexe, șutează de la aproximativ 30 de metri și îl învinge pe Calancea. În finalul meciului fiecare dintre echipe a mai avut câte o ocazie bună de a marca. Zabun a șutat excelent di marginea careului mare, dar portarul Dunării a scos de sub bara trasnversală, iar de cealaltă parte portarul timișorean Contra l-a blocat foarte bine pe Toma.

S-a încheiat 1-1, un rezultate care nu ajută însă vreuna din echoipe prea mult. ASU Politehnica rămâne în zona retrogradării, cu 14 puncte, iar Dunărea este pe 14, cu 16 puncte. Timișorenii vor juca în runda viitoare împotriva Petrolului Ploiești.

Articolul precedentColterm pregătită doar parțial pentru iarnă. Timișoara nu va rămâne fără căldură
Articolul următorCurier salvat de pompieri după ce s-a rătăcit lângă Timișoara