Spitalele orășenești din Timiș pot concura pentru fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean Timiș printr-o schemă de minimis.

În acest sens, instituția a realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate. În ghid se regăsește și  modelul de contract ce se va încheia cu beneficiarii schemei. Documentul a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Timiș din 29 ianuarie.

Schema de minimis are ca scop susținerea și stimularea furnizării de servicii medicale în concordanță cu nevoile reale ale comunității, prin finanțarea de către CJ Timiș a achiziției de echipamente medicale.

Vizate sunt unitățile sanitare din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj. Finanțarea solicitată nu trebuie să depășească 200.000 de euro, iar ghidul exclude posibilitatea alocării fondurilor unei activități a cărei executare a fost deja începută sau finalizată la data încheierii contractului de finanțare. Fondurile se acordă pe an bugetar.

Principiile care stau la baza acordării de finanțare sunt eficacitatea utilizării fondurilor publice, prin folosirea sistemului concurențial, cât și transparența în modul de alocare a banilor, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra: „Vorbim de o premieră, fiind pentru prima dată în istoria Consiliului când se lansează o schemă de finanțare a spitalelor. Am alocat o sumă de trei milioane de lei pentru o perioadă de trei ani. Practic, unitățile sanitare vor intra într-o competiție transparentă pentru accesarea finanțării nerambursabile, ceea ce va conduce la selectarea proiectelor cu cel mai mare impact în comunitate. Ne dorim să direcționăm banii, în cel mai transparent mod posibil, acolo unde e cea mai mare nevoie de ei.”

 Nu este pentru prima dată când CJ Timiș investește în sănătate. Spitalului Județean, cea mai mare unitate spitalicească din vestul țării, i-au fost alocate în bugetul pe anul trecut aproape 5 milioane de euro. În plus, instituția a alocat 1,5 milioane euro pentru finalizarea Centrului de Mari Arși de la Timișoara, fiind mari șanse ca acesta să devină funcțional la sfârșitul lunii mai. De asemenea, cel mai recent proiect major lansat de instituție prevede construcția unei noi maternități, investiție de 12 milioane de euro, finanțare europeană.

 

Articolul precedentCalea Apelor din Banatul Montan, legende și locuri de o frumusețe aparte
Articolul următorO ambulanță aflată în misiune și un autoturism s-au izbit într-o intersecție din Timișoara