Membrii ai orchestrei care canta cu instrumente aduse de acasa, accidente petrecute pe scena, concerte fantoma. Sunt doar cateva dintre acuzatiile pe care reprezentantii sindicatului Filarmonicii Banatul le aduc actualei conduceri. In Timisoara, viitoare Capitala Europeana a Culturii, conflictul de la Filarmonica e mai vechi.

Reprezentantii sindicatului Filarmonicii Banatul povestesc ca partida de coarde, adica cei care canta la vioara, viola sau violoncel nu au primit instrumente din partea institutiei. Ei canta la cele pe care le detin in proprietate personala, dar acestea nu sunt nici macar asigurate. Instrumentele sunt uneori distruse in accidente petrecute in sala de spectacol, iar posesorul ramane ranit si pagubit.

I s-a intamplat unui instrumentist care canta la viola. Inaintea unui concert a incercat sa-i faca loc dirijorului, scaunul pe care statea s-a dezechilibrat, iar omul a cazut in sala, peste primele rânduri de scaune. A fost ranit iar viola sa distrusa. O femeie care face parte din orchestra a cazut pe treptele care duc spre scena.  Directorul Filarmonicii un alt punct de vedere. Cele intamplate nu sunt accidente de munca, ci incidente petrecute din lipsa de atentie a celor implicati. El spune ca se vede inclusiv pe inregistrari video cum cea de-a doua victima intarziase la repetitii si s-a repezit pe scara care, in mod normal, nu este folosita de instrumentisti pentru a ajunge pe scena. 

Nemultumiti, reprezentantii sindicatului spun ca nu pot intra in greva, conform contractului colectiv de munca, dar isi rezerva dreptul de a protesta, eventual in afara orelor de program.

Articolul precedentGest șocant făcut de un bărbat la Timișoara. A încercat să își dea foc în fața Palatului Dicasterial
Articolul următorAnchetă la IPJ Timiș după ce un om a fost ucis cu o drujbă. Familia a sunat la 112, dar apelul nu a fost luat în seamă