Administratorul public al județului, Marian Constantin VASILE, împreună cu echipa de implementare din partea CJ Timiș, au efectuat astăzi o vizită pe șantierul punctului muzeal de la Parța ce va găzdui Sanctuarul Neolitic descoperit în localitate.
În ceea ce privește stadiul, au fost finalizate lucrările la acoperiș, pavaj, sistemul de climatizare cât și gardul de împrejmuire, care are un design deosebit, urmând a fi efectuate finisajele.
 
Aspectul acoperișului este unul special, susținut de forme de lemn construite din bușteni de 10 metri dintr-o singură bucată.
Consiliul Județean Timiș și Muzeul Național al Banatului, instituție care va și administra acest punct muzeal, vor pregăti inaugurarea construcției la finalul lunii aprilie, alături de reprezentanți ai comunității regionale și persoane interesate să promoveze investiția realizată.
 
 Punctul muzeal din comuna Parța va contribui la creșterea turismului local și va fi un motor de dezvoltare pentru activități turistice culturale și de agrement.
 
 Parte din proiectul „Valorificarea potențialului siturilor arheologice Parța și Majdan pentru stimularea turismului în zona transfrontalieră Banat”, construcția punctului muzeal este implementată cu asistență financiară nerambursabilă prin PROGRAMUL INTERREG ROMÂNIA-REPUBLICA SERBIA 2014-2020.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentLimitare de tonaj pentru traversarea unui pod peste Bega: pericol
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET