Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că de azi este primar validat, după ce cele trei contestaţii depuse împotriva validării sale ca primar al municipiului Timişoara au fost respinse de Tribunalul Timiş. Fritz a adăugat că vineri va fi învestit în funcţie.

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei. Tocmai am vorbit şi cu doamna Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcţie vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.
 
Primarul ales a adăugat că nu este o victorie doar a sa, ci este o victorie a timişorenilor care au dat votul unui cetăţean european.
 
„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara!”, a mai scris Fritz.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentO nouă declarație pe propria răspundere pentru elevi și părinți
Articolul următorBilanț coronavirus 28 octombrie: 5.343 de cazuri noi și 107 decese