Sunt pe ultima sută de metri lucrările de reabilitare și extindere la podul Dragalina din Timișoara. Reprezentanții Primăriei au anunțat că luna aceasta vor redeschide traficul rutier și pietonal în zona în curând.

Mai exact, în prezent aici se fac lucrări de pregătire pentru turnarea straturilor de asfalt. Pe de altă parte, cea mai grea procedură care mai trebuie făcută, până la deschiderea traficului, este aceea de realizare a balustradelor, care vor fi ornate în așa fel încât să se încadreze în peisaj.

La Dragalina erau ultimele pregătiri în vederea turnării asfaltului. S-a ajuns aproape de momentul în care se toarnă primul strat de asfalt, în anumite zone, să se faca egalizarea, apoi se va veni cu binderul și apoi cu stratul final de asfalt. Aici a fost nevoie și de egalizare, mai ales la racordul cu bulevardele care mărginesc podul. Mai mult de lucru va fi la balustrade, dar partea carosabilă, trotuarele, pistele de biciclete și liniile de tramvai vor deveni functionale cât de curând. Trebuie lăsat timp între anumite operații tehnologice, dar ce se va putea, se va face rapid. În mod sigur se va circula până la sfârșitul lunii. Asta pot să vă spun acum încrezător. Mereu am spus: până la sfârșitul lunii septembrie ambele poduri sa fie gata. Am insistat ca Dragalina să fie gata până la începerea scolii, nu s-a putut, însă văzând cum stau lucrurile pe teren, pot să vă spun ca 100% se va circula pe podul Dragalina până la sfârșitul lunii septembrie” a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților primăriei, și la podul Eroilor lucrările sunt în linie dreapă și urmează să fie deschis la câteva săptămâni distanță fața de podul Dragalina.

Pe de altă parte, autoritățile pregătesc documentația pentru ca și podul Muncii, aflat în aval față de cele două care sunt acum în lucru, să intre în reparații capitale. Aici urmează să fie refăcută partea carosabilă, să fie modernizate trotuarele și scările și să fie realizate piste de biciclete.

sursa foto: ratt.ro, flickr.com

Articolul precedentE de negăsit. Un bărbat dat dispărut de un coleg la Timișoara
Articolul următorInformatica Timișoara pierde la limită primul meci al sezonului. Timișorenii au reușit un hattrick