O serie de dezbateri începută în urmă cu doi ani în Germania a ajuns și la Timișoara.

„Democrația în criză” este de fapt serie de seminarii la care participă oameni din patru țări, toate membre ale Uniunii Europene.

Prima dezbatere a avut loc în 2017 în orașul german Luneburg, a doua s-a desfășurat anul trecut la Plevna, în Bulgaria, cea de-a treia se va desfășura la Timișoara, iar ultima va avea loc în toamnă la Atena.

Dezbaterea de la Timișoara este organizată de Fundația Româno-Germană în colaborare cu Primăria Timișoara și aduce în discuție problemele cu care se confruntă democrațiile europene în zilele noastre.

Invitați sunt toți cei care sunt interesați de această temă, care au un punct de vedere, care vor să fie făcut public, pentru a avea o interconectivitate și interactivitate cu opinii din state în care probabil aceeași criză este vazută sub o alta formă. Cel puțin la cele la care eu am participat, asta a fost una dintre concluzii. Aș spune că sunt binevenite astfel de întâlniri pentru că se pot armoniza puncte de vedere despre aceleași fenomene, găsindu-se un numitor comun prin evitarea interpretărilor specifice sau oarecum manipulatorii, dar nu luat în sensul peiorativ al cuvântului, ci din considerente strict de neinformare sau lipsa de informare în ansamblul ei„, a declarat Petru Ehegartner, consilier al Primarului Nicolae Robu.

La finalul celor 4 sesiuni de dezbateri, urmează să fie întocmit și un raport cu concluzii, ce ar putea fi înaintat și parlamentarilor europeni. din fiecare dintre țări.

Acest proiect își propune să tragă, în urma acestor dezbateri, o concluzie care să devină un raport public și să se difuzeze în zonele în care aceste acțiuni au avut loc. În Germania au participat atât parlamentari locali sau regionali, cum e situația acolo, cât și doi europarlamentari. Cu siguranță, dacă aceste concluzii vor avea o substanță care să fie subiectul unor puncte de vedere care să fie susținute în Parlamentul European, raportul va fi transmis și europarlamentarilor„, a mai spus consilierul primarului Timișoarei.

Dezbaterile vor avea loc în Sala Revoluției din Palatul Administrativ de la Timișoara.

Articolul precedentCampioana en-titre pierde teren în apărarea titlului. Informatica Timișoara învinsă în startul play-off-ului
Articolul următorTânăr fugit din spital găsit leșinat în Parcul Botanic din Timișoara