Curs gratuit pentru asistenți maternali profesioniști

46 de timișeni care doresc să devină asistenți maternali profesioniști au fost selectați pentru un curs gratuit.

Cursul este organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Pentru a urma cursurile de asistenți maternali profesioniști, doritorii trebuie să fie mai întâi evaluați din punct de vedere social și psihologic de către specialiștii DGASPC Timiș.

 „Acest curs are rolul de a forma viitorii asistenți maternali, care vor oferi o adevărată familie pentru copiii cu măsură de protecție. Este foarte important ca aceste persoane să aibă capacitatea de a oferi afecțiune acestor copii, dar, totodată, trebuie să cunoască foarte bine legislația cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului, aspecte privind abuzul și neglijarea, etapele dezvoltării copilului, tipurile de atașament, noțiuni generale despre sănătatea copilului și despre adopție, precum și alte informații utile”, spune Emilia Milutinovici, director general DGASPC Timiș.

 Cursul este gratuit și se desfășoară la sediul DGASPC Timiș. La final, cursanții vor susține un examen pentru testarea  noțiunilor însușite. Doar cei care vor fi declarați admiși vor primi atestatul de asistent maternal profesionist.

 DGASPC Timiș are 544 de asistenți maternali profesioniști, care au în plasament 969 de copii.

Articolul precedentCiocnire violentă între două mașini pe o șosea din Timiș
Articolul următorA condus o mașină furată, beat și fără permis