Timișoara Saracens întâlnește în etapa a X-a a Superligii de rugby echipa aflată pe locul al doilea, în cel mai important meci al acestei runde.

Timișoara Saracens dă piept cu o echipă care a pierdut un singur meci în acest sezon, în octombrie în fața CSM-ului, însă și acela la o singură posesie. Bucureșteii vin la Timișoara după ce au reușit al doilea scor al sezonului în Superligă, după 52-0 cu Tomitanii, acesta fiind și primul meci al sezonului în care roș-albaștri nu primesc puncte.

Timișorenii abordează această întâlnire cu multe probleme de lot. Dacă Lazăr, Rădoi, Fercu și Rose sunt accidentați de mai multă vreme, după meciul cu Știința Baia Mare s-a alăturat pe lista accidentaților și Eugen Căpățână, căpitanul echipei la meciul din Maramureș. Vestea bună pentru Sosene Anesi este că pentru această întâlnire îi are la dispoziție și pe Sione Taupaki și Viliamo Moala.

Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm. Este prematur să vorbim încă de pe acum despre lupta pentru locul secund, mai sunt multe etape, dar trebuie să ne facem jocul nostru și să încercăm să câștigăm fiecare meci. Steaua a crescut mult în ultimul timp, este clar că va fi și un meci fizic între românii celor doua echipe, sperăm să avem un joc mai bun pe treisferturi și să facem diferența acolo. La Baia Mare ne-a lipsit execuția, am avut oportunitățile noastre, multe, dar nu am profitat de ele, în schimb au făcut-o cei din Maramureș. Acum ne dorim un joc bun și din punct de vedere tehnic, doar așa putem câștiga”, spune antrenorul lui Saracens.

Partida va fi și un duel al jucătorilor de picior. Luke Samoa este cel mai bun marcator din Superligă, cu 83 de puncte, în timp ce Ionel Melinte, de la Steaua, este pe 3 și are 10 puncte mai puțin. În lipsa lui Eugen Căpățână, banderola de căpitan al formației bănățene va trece pe brațul lui Randall Morrison.

Rolul meu va fi să țin echipa unită. Cât despre meci, trebuie să ne impunem, nu avem nicio scuză, vrem să intrăm pe teren și să dăm totul pentru a câștiga. Ne dorim să facem un rugby bun și să ne apropiem astfel victoria”, a spus autorul eseului decisiv din partida cu Enisey STM.

Timișoara Saracen – Steaua este programat sâmbătă, de la ora 12, pe stadionul Dan Păltinișanu,

Articolul precedentSe pregătește deszăpezirea la Timișoara. Zeci de utilaje vor mișuna prin oraș la venirea iernii
Articolul următorTimotion schimbă traseele mijloacelor de transport la Timișoara