Mergând pe ideea iarna iti faci car, iar vara sanie, Primăria Timișoara vrea să găsească cât mai repede o firmă care să se ocupe de strângerea zăpezii în următorii patru ani.

Documentația a fost deja întocmită și urmează să fie organizată o nouă licitație, însă înainte de toate, consilierii locali trebuie să își dea acordul pentru proiectul care prevede „delegarea gestiunii serviciului public de curățare și transport al zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț in Municipiul Timișoara și aprobarea Oportunității deciziei de delegare, Caietului de sarcini și anexele la acesta, Acordul – cadru și modelul de Contract subsecvent pentru delegarea gestiunii serviciului public de curățare și transport al zăpezii de pe căile publice ți menținerea în functiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în Municipiul Timisoara„.

Contractul va fi semnat pe 4 ani, iar curățenia se va face cu 44 de utilaje, de mai multe feluri: utilaje multifuncționale de capacitate mare, utilaje multifuncționale de capacitate mică, utilaje cu încărcător frontal, utilaje de transport al zăpezii și gheții, autocisterne. Mijloacele mecanice folosite la deszăpezire trebuie sa se încadreze în norma de poluare a motorului minim Euro 3, cu inspectia tehnică în termen.

Conform caietului de sarcini, pentru prestarea serviciilor care fac obiectul contractului sunt necesare minim următoarele utilaje:
-14 utilaje multifuncționale de capacitate mare
-16 utilaje multifuncționale de capacitate mică
-4 utilaje cu încărcător frontal
-8 utilaje de transport al zăpezii și gheții
-2 autocisterne.
Total: 44 utilaje necesare pentru îndeplinirea contractului.

Următoarele activități constituie ansamblul cerințelor tehnice de bază pentru prestarea serviciului de deszăpezire:
-Curățat manual zăpada
-Curățat manual gheața
-Curățat mecanizat zăpada și gheață
-Combaterea poleiului și a gheții prin stropire cu soluție de clorura de calciu (CaCl2)
-Combaterea poleiului și a gheții prin stropire cu soluție de clorura de sodiu
-sare (NaCl) cu inhibitor
-Împrăștiat manual material antiderapant
-Împrăștiat mecanic material antiderapant
-Încărcat și transportat zăpadă și gheață
-Curățat guri de scurgere din rețeaua de canalizare

Până la data de 1 octombrie a fiecărui an, operatorul va trebui să asigure întreaga cantitate de materiale antiderapante ce va fi folosită pentru combaterea poleiului.
-Clorura de sodiu (sare): minim 1000 tone de stoc;
-Clorura de calciu: minim 100 tone de stoc.
Pe perioada prestării serviciului de deszăpezire stocul trebuie refăcut în permanență și menținut în așa fel încât să fie suficient.

Viitorul contract de deszăpezire se va întinde pe 4 ani și este estimat la peste 6 milioane de euro. licitația va putea începe imediat după ce noua documentație va fi aprobată de consilierii locali.

Articolul precedentPloaie torențială în vestul țării
Articolul următorDerby pentru Saracens. Rugbyștii timișoreni vor revanșa în fața Stelei