Dacă ați planificat o excursie în județul vecin, urmăriți atenționările meteo și hidrologice. Sunt încă zone sub asaltul apelor.

În Caraș Severin codul portocaliu de inundații a fost prelungit până la miezul nopții. La orele serii, conform Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, marea majoritate a cotelor inregistrate sunt, momentan, in scadere.

Digul de pe malul stang al raului Bistra, in amonte de localitatea Obreja, a fost suprainaltat cu ajutorul sacilor cu nisip pe o lungime de 65 m si o inaltime de 70 cm. La fata locului se afla si un excavator pregatit pentru interventie. Totodata, au fost suprainaltate si ambele maluri ale paraului Eruga cu ajutorul sacilor de nisip, pe raza localitatii Obreja.

Administratorii barajelor de acumulare au informat ca nu se inregistreaza probleme, chiar daca barajele au cote de umplere de peste 90%. S-a luat decizia constituirii unor echipe formate din pompieri militari si reprezentanti SGA, care patruleaza si monitorizeaza zonele cu probleme din teren.

Pompierii militari intervin in localitatea Bradisorul de Jos pentru evacuarea apei dintr-o pivnita. Forte ale structurilor profesioniste de interventie se afla in teren in Caransebes si Moldova Noua, pentru a lua masurile necesare, daca va fi cazul, deoarece s-au surpat bucati din malurile raurilor Sebes, respectiv Bosneag. Deocamdata, nu sunt puse in pericol gospodarii ale cetatenilor sau alte obiective, conform ISU Caras Severin.

Articolul precedentApe revărsate în Banat. Imagini din zonele afectate
Articolul următorRaliu inedit pregătit la Timișoara. Mașini de epocă se vor întrece în capitala Banatului