Timișorenii le-au văzut expuse în mai multe rânduri la expoziții și le-au admirat de la distanță sau mai îndeaproape, iar acum a venit momentul să vadă cu adevărat ce pot.

Vorbim despre mașini de epoca, o categorie de autoturisme ce în fiecare an face deliciul iubitorilor de auvehicule. În 2019, bijuteriile e 4 roti nu vor rămâne doar pentru expoziție, ci se vor întrecece.

Concursul este intitulat ”Timișoara 1930 – Primul concurs internațional de automobile Banat„, iar deocamdată s-au înscris 7 echipaje românești, cu tot atâtea mașini, care vin din Timiș, Arad și Hunedoara. Autoturismele înscrise până acum sunt din ani diferiti și de la 5 constructori diferiți: Renault din 1921; PEUGEOT din 1934; DKW din 1935; OPEL din 1936; DKW din 1938; OPEL din 1939 și MERCEDES din 1940.

Organizatorii mai așteaptă confirmări de participare din Ungaria, de unde ar putea ajunge la Timișoara un Ford din 1921, și din Serbia, de unde sunt așteptate un Studebaker din 1927 și un Nash din 1930.

La aceasta primă ediție, probele competiționale vor fi de abilitate și dexteritate a manevrării automobilului printre jaloane: conducere cu fața, conducere cu spatele, parcare laterală, păstrând totodată și latura distractivă pentru soferii bătrânelor doamne.

Evenimentul isi doreste sa fie o reeditare a primului concurs international automobilistic ce a avut loc in Banat intre 18 si 20 mai 1930. La acea vreme evenimentul a avut loc „pe triunghiul Sagului de pe soseaua nationala Timisoara – Deta„, asa cum scria in urma cu 89 ziarul Vestul.

La cursa din 1930 a participat și principele Nicolae al României, care a venit la Timișoara alături de domnița Elena și de ministrul Sever Bocu.

La ora 10.30, vor sosi participanții, iar după finalizarea probelor care vor incepe la ora 11.00, mașinile vor rămâne parcate în Piața Unirii pâna la ora 13.30. Mai multe date puteti oferi AICI.

Articolul precedentDiguri înălțate. Asaltul apelor, drumuri distruse.
Articolul următorPrinsă de polițiști după o serie de lovituri date la magazine din Timișoara