Conducerea Serviciului Public Creșe, aflat în subordinea primăriei Timișoara a fost schimbată de primarul Dominic Fritz.

Funcția de director al Serviciului Public de Creșe a fost ocupată până acum de Gabriela Crăciun, care a fost demisă de edilul Timișoarei. Decizia a fost luată în urma unei analize a managementului celor 13 creșe din subordinea municipalității, demarată în urma nemulțumirii exprimate de părinți în legătură cu calitatea serviciilor.

“Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Intenția este să atragem de acum încolo cei mai buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, a explicat Dominic Fritz.

Până la organizarea unui concurs de angajare în funcție, la conducerea serviciului a fost numită interimar Adriana Nemeș, care până acum a fost coordonatorul a 3 din cele 13 creșe din municipiu.

De menționat, începând din 11 ianuarie își reiau activitatea patru creșe care au fost închise deoarece activitatea grădinițelor care le furnizau mâncarea a fost suspendată. Este vorba de creșele de pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M. S. Motohon care vor fi deschise după ce a fost rezolvată problema hranei pentru copii.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentIncendiu la o secție a Spitalului de Psihiatrie din Gătaia unde sunt internați bolnavi cu coronavirus
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Decizia va fi luată în a doua parte a lunii ianuarie. Care sunt condițiile