În ultima vreme, viiturile de pe cursul Bârzavei au avariat porțiuni întregi de diguri, dar și alte lucrări hidrotehnice care pot diminua efectul unor posibile inundații. Pentru că vremea capricioasă poate aduce oricând ploi însemnate cantitativ, toate acestea trebuie reparate rapid, în așa fel încât să nu asistăm la o revărsare devastatoare a apelor.

Reprezentanții Administrației Apelor Banat, alături de cei ai Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerul Apelor și Pădurilor au făcut o vizitîă pe teren. Ei au vrut să vadă la fața locului cum se desfășoară lucrările cuprinse în proiectul ”Amenajarea complexă Bârzava și afluenții pe sector Bocșa -Gătaia -Denta, județele Caraș-Severin și Timiș”. Acesta este cuprins în Programul Operațional Infrastructura Mare, pe axa prioritară 5 -implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, protecția împotriva inundațiilor.

După finalizarea lucrărilor, zona localității Gătaia va fi ferită de efectele inundațiilor. Vor fi reabilitate diguri, polderul Gherteniș și alte amenajări hidrotehnice.

Articolul precedentSocietatea din cauza căreia au murit pești în râul Timiș, amendată
Articolul următorFăcuți de râs de polițiști. Nesimțiți din Timișoara prinși aruncând gunoiul la colț de stradă. Video