Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat  că în oraş vor fi vor fi operaţionale pentru început, începând de luni, 18 ianuarie, numai două centre de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că numărul de doze alocate este foarte redus.
 
El a scris, într-o postare pe Facebook, că odată cu creşterea numărului vaccinurilor alocate, va creşte şi numărul centrelor de vaccinare,
„Este o ştire importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunţat ieri (vineri, n.r.) că trebuie să-şi extindă liniile de producţie a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a creşte puternic capacitatea până în martie. Problema este că aceasta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni şi Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene, pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin. Motivul pentru care în Timişoara vom avea operaţionale doar două centre de vaccinare, începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor”, a explicat primarul Timişoarei.
 
El a dat asigurări că echipa primăriei, dar şi companiile private care au sărit în ajutor, continuă zi şi noapte efortul de amenajare a tuturor centrelor pentru momentul în care vor putea funcţiona la maxima capacitate.
„Eu am mare încredere că la nivel european şi naţional se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ‘porţia’ română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ţine de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câştigată înseamnă vieţi salvate şi o economie care poate reporni mai repede”, a mai menţionat. Dominic Fritz.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentUn șef de secție din Timișoara și-a dat demisia după ce mesajele către subalterni au fost făcute publice
Articolul următorBilanț coronavirus 17 ianuarie: 2.156 de cazuri noi și 57 de decese