La Timișoara doi copii și mama acestora au murit. Tatăl celor doi, precum și mai mulți vecini au ajuns în stare gravă la spital, cu greață și vărsături.

În total, salvarea a fost solicitată de zece ori la adresa respectivă, mai multe persoane ajungand la spital. 

În acest caz, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică și Poliția și sunt așteptate rezultatele investigațiilor demarate de cele două instituții. Surse neoficiale susțin că ar putea fi vorba de o intoxicație, la acea adresă fiind efecuată recent o dezinsecție.

La prefectura Timiș s-a întrunit Comiterul Pentru Situații de Urgență.

Conform ISU Banat: „ISU Timiș – 18.11.2019 ora 12:40 am fost informați de către UPU SMURD referitor la o situație apărută la o adresă din Timișoara, str. Miorița nr. 10.Într-o perioada scurtă, începând de vineri 15.11.2019 au avut loc 3 decese. 2 copii (9 zile, 3 ani) și un adult (29 ani). Și încă 2 copii internați la spitalul de copii Louis Țurcanu. Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunțat DSP și Politia. Din partea ISU Timiș s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare.  La ora 14:00 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje). De asemenea, 14 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a li se recolta analize medicale, ca și măsură preventivă. La fața locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiș efectuează măsurători în toate apartamentele.”

UPDATE: In urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență s-au dispus următoarele măsuri:

-evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente; 

-evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timișoara;

-cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timișoara;

-asigurarea apei potabile de către Consiliul Județean Timiș;

-centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timișoara din partea STS și UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate;

-executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiș și ISU Bihor;

-executarea primei cercetări chimice la alte două locații identificate de IPJ Timiș;

– activarea grupei operative a ISU Timiș și deplasarea punctului de comanda mobil;

 

Articolul precedentReabilitarea vechiului turn de apă din Iosefin ar putea începe în curând
Articolul următorZeci de oameni evacuați și două localuri închise, după descoperirea unei neurotoxine, posibil de la deratizare