Decizii în dosarul Revoluției. A fost retrimis în instanță după 33 de ani. Procurorul general Gabriela Scutea a anunţat miercuri retrimiterea la Instanţa supremă a dosarului Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul Revoluției a fost retrimis în judecată. După 33 de ani de la evenimente se reia urmărirea penală, potrivit procurorului general care a declarat că atât Ion Iliescu cât și Gelu Voican Voiculescu sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității. 

Procurorii Parchetului General retrimit dosarul Revoluției în instanță după ce au rezolvat ”în timp record”, spun ei, problemele semnalate de judecători.

Gabriela Scutea a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că ”reluarea urmăririi penale s-a dispus după ce dosarul a fost restituit fizic de ÎCCJ, iar actele de urmărire penală și redactarea rechizitoriului au fost făcute în 5 luni și 15 zile”.

Scutea a mai precizat că reluarea dosarului de către un alt procuror ar fi însemnat o perioadă foarte mare de timp chiar și doar pentru citirea volumelor dosarului Revoluției.

Iniţial, dosarul a fost trimis la instanţă în aprilie 2019, însă Instanţa supremă l-a restituit la Parchetul Militar pentru remedierea mai multor probleme din rechizitoriu.

Articolul precedentPeste 6.000 de tineri au candidat la Universitatea de Vest Timişoara, în actuala sesiune
Articolul următorPrețuri-șoc la alimente, în România. Legumele, produse de lux: s-au scumpit cu 50% față de acum 2 ani