ACS Poli Timișoara și ASU Politehnica se întâlnesc într-un adevărat derby al suferinței în etapa cu numărul 32 a Ligii secunde, în timp ce Ripensia încearcă să obțină punct sau puncte pe terenul unei candidate la promovare.

Duelul de pe stadionul Dan Păltinișanu pune față în față o echipă ACS Poli cu un picior deja în liga a III-a, și pe ASU Politehnica, grupare aflată și ea la 5 puncte de primul loc retrogradabil. Formația pregătită de Cosmin Petruescu, considerată gazdă în această întâlnire, nu se poate baza pe Dalin Munteanu și Marvin Schieb, însă în cazul unui triumf poate scăpa definitiv de grijile retrogradării.

De cealaltă parte, ACS Poli a ales să se pregătească în liniște în această săptămână. Situația formației antrenate de Valeriu Răchită este însă una mai grea. Timișorenii sunt penultimii în liga secundă, la 11 puncte de primul loc ce asigură salvarea.

În tur, ASU Politehnica s-a impsu cu scorul de 2-1.

Duelul de la Timișoara este programat vineri, de la ora 19, și va fi arbitrat de o brigadă din Târgoviște, cu Marius Chițu la centru, ajutat la cele două tușe de Gabriel Catană și Răzvan Dobre.

Ripensia joacă în această rundă în deplasare împotriva Universității Cluj, formație aflată pe poziția a treia înaintea etapei, una care asigură un loc în meciul de baraj. Studenții clujeni sunt la 4 puncte de poziția a doua, ocupată de Chindia Târgoviște, și au nevoie de 3 puncte pentru a rămâne în cursă. Ripensia nu este nici ea matematic scăpată de retrogradare, fiind la 6 puncte de primul loc ce duce în liga a III-a. Cele două formații vin după rezultate diametral opuse în runda precedentă. Dacă Ripensia a pierdut la limită, 2-1, derby-ul cu ASU Poli, clujenii au spulberat cu cu 8-0 pe Dacia Unirea, chiar la Brăila.

În tur, pe Dan Păltinișanu, cele două formații și-au împărțit punctele și s-a încheiat 1-1.

Duelul cluburilor care în 1934 jucau prima finală de Cupa României din istorie este programat vineri, de la ora 18.30, pe Cluj Arena, și va fi condus de Szabolcs Kovacs, la centru, ajutat la cele două tușe de Ciprian Iovu și Iulian Brânză.

Articolul precedentSchimbări importante în trafic pe o arteră intens circulată din Timișoara. Foto
Articolul următorSentință pentru lovirea unui copil