O stradă care a fost reamenajată în ultima lună va fi redată circulației în Vinerea Mare, iar odată cu reluarea traficului în zonă vor apărea mai multe schimbări.

Odată cu lucrările de modernizare un scuar a fost micșorat în apropierea intersecției cu bulevardul Liviu Rebreanu, iar un altul a fost mutat în apropierea Parcului Siemens, unde a fost amenajată și o trecere de pietoni.

 

Strada Arieș urmează să fie redeschisă traficului rutier de vineri, cu începere de la ora 8. Strada a fost refăcută complet, la fel ca și trotuarul. Dej au fost trasate și marcajele pe sensul de circulație către Spitalul Județean și se lucrează încă la instalarea de indicatoare, dar și a camerelor video la intersecția cu bulevardul Liviu Rebreanu.

Odată cu darea în folosință a noii străzi, circulaţia pe strada Cluj, respectiv Arieş pe tronsonul cuprins între Intersecţia Michelangelo şi str. Surorile Martir Caceu se va desfăşura într-un singur sens de circulaţie pe toate cele 4 benzi, prima bandă fiind prioritară pentru autovehiculele de transport public, taxi, Salvare, Pompieri, Poliţie, etc.

În momentul în care șoferii vor intra pe strada Arieș, de la intersecția cu Surorile Martir Caceu până la Liviu Rebreanu se va circula pe 3 benzi. Prima va fi de dreapta spre Calea Şagului, a doua bandă va fi de înainte şi la stânga (înainte spre Spitalul Judeţean, stânga spre AEM), a treia bandă de stânga spre AEM, a patra bandă stânga spre AEM pe calea de rulare a tramvaiului până după intersecţia cu Aleea Sănătăţii când a treia bandă se va replia cu cele două benzi spre AEM

O altă schimbare în zonă va apărea pe bulevardul Liviu Rebreanu, unde stația de tramvai va fi mutată după intersecție, iar trecerea de pietoni care traversează bv. L. Rebreanu (colţ cu Mc Donald’s)se va desfiinţa.

Pe str.Arieş, pe sensul de la Bv. L. Rebreanu spre str. Surorile Martir Caceu, se va circula pe două benzi de circulaţie, iar la intersecţia cu str. Calea Martirilor respectiv cu str. Surorile Martir Caceu se va continua pe str. Surorile Martir Caceu obligatoriu la dreapta.

Totodată, ieşirea din parcarea din Zona Stadion va fi asigurată controlat prin semafor, odată cu relocarea trecerii de pietoni de pe str. Arieş.

Drept urmare, inclusiv liniile de transport 15 şi 16 îşi vor modifica traseul spre centru astfel: de la intersecţia str. Arieş cu Calea Martirilor se continuă pe str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Intersecţia Michelangelo, având următoarele staţii: pe Aleea F.C. Ripensia în dreptul Sălii Olimpia, respectiv pe Aleea F.C. Ripensia înainte de intrarea în Intersecţia Michelangelo, iar pe viitor se va crea a patra bandă pe Aleea F.C.Ripensia prioritară pentru autovehiculele de transport public, taxi, Salvare, Pompieri, Poliţie, etc.

Articolul precedentProgram modificat pentru mijloacele de transport din Timișoara în noaptea de Înviere
Articolul următorDouă derby-uri pentru echipele de liga a doua din Timișoara. ACS și ASU se înfruntă pe Dan Păltinișanu