rujeola timis vaccin
Județul Timiiș dispune de suficiente doze de vaccin antirujeolic

Epidemia de rujeolă care a debutat în decembrie 2016 a afectat grav județul Timiș Acum județul dispune de mii de doze vaccin ROR

Vaccinul ROR oferă protecție nu pentru rujeolă, ci și pentru rubeolă și oreion. Acesta se administrează în două tranșe, la 12 luni și la cinci ani.

La ora actuală, în județul Timiș există 6200 de doze de vaccine ROR în farmacia Direcției de Sănătate Publică și altele în cabinetele medicilor care administrează acest vaccin.

Medicii susțin că acest vaccin este lipsit, în proporție de 80%, de efecte adverse. Când acestea apar, totuși, sunt similare celor din cazul altor vaccinuri. Acestea pot fi febră ușoară, înroșire și durere locală, umflături minore ale locului unde a fost injectat vaccinul.

Chiar dacă, în principal, vaccinul este destinat copiilor, el poate fi administrat și adulților. În cazul acestora rujeola, rubeola sau oreionul pot cauza complicații serioase. De aceea adulții care nu au fost vaccinați în copilărie și nici nu au făcut aceste boli la vârste fragede ar trebui să fie imunizați.

În perioada recentei epidemii de rujeolă, în Timiș au fost peste 1200 de cazuri  confirmate și nouă decese. Conform medicilor, în majoritatea cazurilor a fost vorba de copii nevacicnați și care sufereau și de alte afecțiuni.

În ultima perioadă nu au mai fost înregistrate cazuri de rujeolă în județul Timiș.

Articolul precedentOameni răniți după un accident lângă Timișoara
Articolul următorÎn curând pornim caloriferele. Informații utile