Carantina se prelungește cu încă șapte zile în localitatea timișeană Dumbrăvița, pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori nu a scăzut.

Localitățile Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda au intrat în carantină din 10 ianuarie.

Având în vedere faptul că la Dumbrăvița rata de infectare nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune prelungirea carantinei. Ulterior, DSP a transmis propunereea de prelungire a măsurii către Institutul Național de Sănătate Publică.

În urma avizului, subprefectul de Timiș, Mircea Băcală, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localității Dumbrăvița.

Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.

Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne să intensifice controalele privind măsurile impuse de pandemie, atât la Dumbrăvița cât și în localitățile ieșite din carantină.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 23 ianuarie: 2.719 cazuri noi și 94 de decese
Articolul următorDescoperire terifiantă într-o localitate de lângă Timișoara