O fântână ornamentală cu jocuri de lumini și apă urmează să fie amenajată într-unul dintre cele mai populate cartiere din Timișoara.

Fântâna nu va fi construită de la 0, ci va fi reamenajată cea existentă deja în zona Dacia din Timișoara. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu.

S-a semnat contractul pentru execuția și reabilitarea fântânii ornamentale din zona Dacia. Este foarte bine venită acolo, în mijlocul cartierului. Ne bucură acest proiect” a declarat primarul Nicolae Robu.

Lucrarea va fi executată de HiWaters SRL, care are la dispoziție două luni pentru proiectare și alte 10 pentru execuție. Costurile pentru fântâna din Dacia se ridică la 527.378 lei, la care se adaugă TVA.

Fântâna din Piața Dacia a fost construită la începutul anilor 2000 și are o suprafață construită de aproape 362 metri pătrați.

Specialiștii au stabilit că se impun operațiuni de refacere a camerei tehnice, a bazinului, trebuie înlocuite instalațiile și realizat un nou concept pentru jocurile de apă și lumină, care să fie controlat automatizat.

Aceasta este a doua fântână ornamentală a Timișoarei ce urmează să fie modernizată, după cea cu pești din Piața Victoriei. Pentru aceea însă se așteaptă finalizarea unei noi licitații, care a demarat săptămâna trecută.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentApa caldă e mai degrabă rece? Există o explicație
Articolul următorBursa locurilor de muncă, edițiile viitoare