Deseori timișorenii se plâng de faptul ca apa caldă e mai degrabă călduță. Reprezentanții Colterm, funizorul de apă caldă și încălzire, vin cu precizari.

Ei spun ca principala cauza a fenomenului o constituie neutilizarea, timp mai îndelungat, a apei calde într-un bloc sau casă. Apa aflată în țevi se răcește iar cel care are ghinionul să dea primul drumul la robinet are de așteptat până apa devine caldă.

Reprezentanții companiei recunosc că ar avea și ei soluții să remedieze problema, de exemplu montarea conductelor de recirculație a apei calde.

“Până în prezent, COLTERM a reușit punerea în funcție a conductelor de recirculație pentru aproximativ 80% dintre consumatori. Programul de montare a acestor conducte continuă și anul acesta până când vom reuși da acoperim toate condominiile care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. „, se arată într-un comunicat.

Cât despre temerea consumatorilor că plătesc energia termică din apa caldă de consum ca și cum aceasta ar avea temperatura optimă, reperezentanții companiei susțin că nu are temei. De fapt, consumatorii plătesc doar energia consumată când apă ajunge la temperatura reală de consum.

“Important de știu pentru clienții sistemului centralizat de termoficare este că prețul unui metru cub de apă caldă este compus din: prețul unui metru cub de apă rece (plătit furnizorului Aquatim) la care se adaugă energia termică consumată pentru încălzirea acesteia (sumă plătită COLTERM). „, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentCarne expirată de un an sau ținută în găleți de vopsea găsită de inspectorii OPC în restaurante din Timișoara. Foto si video
Articolul următorFântână arteziană cu jocuri de lumini și apă într-un cartier din Timișoara