Comisarii OPC au efectuat mai multe controale în ultimele săptămâni în Timișoara, și ce au găsit i-a îngrozit. Carne care era expirată și de un an în congelatoarele unor restaurante din zona centrală sau care era ținută în găleți de vopsea. Nu sunt însă singurele nereguli descoperite.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au luat măsuri drastice și au suspendat activitatea în 7 restaurante din cauza numeroaselor nereguli.

In locații care se află chiar în punctul zero au fost descoperite nereguli grave. Produse alimentare, materie primă, și aici discutăm de carne, produse din carne, ouă sau alte asemenea, care erau expirate, unele din ele de peste un an de zile, în anumite situatii. Discutăm despre produse neconforme, spre exemplu, găsite într-o singură bucătărie, de peste 100 de kilograme de produse neconforme, materie primă, sau situații de depozitare incorectă, adică discutăm de peste crud care stătea de aproximativ 3 ore la o temperatură de peste 25 de grade, sau în marea majoritate a cazurilor ouăle erau introduse in blocul alimentar fără a fi dezinfecate, iarăși un factor total nepermis… Chiar o locație, la câțiva metri de unde ne aflăm (zona Unirii), am găsit produsele alimentare depozitate în găleți de lavabilă. E absolut inacceptabil„, a declarat Sorin Susanu, noul comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș.

Neregulile descoperite în timpul controalelor au fost însă de tot felul, iar amenzile date au ajuns la aproximativ 50.000 de lei.

S-a aplicat legea prevenirii. Erau informații lipsă din meniu, majoritatea nu aveau alergenii trecuți sau faptul că provin din produs congelat. Acestea intră în legislația prevenirii și aici s-au aplicat avertisment… Au fost numeroase produse care nu aveau elemente de identificare. Discutăm despre produse care au fost preparate, probabil și servite și ulterior congelate pentu a fi servite din nou unor clienti. Cât și aspecte care țin de siguranța efectivă a lucrătorilor din spațiul alimentar pentru că nu într-un singur caz tencuiala cădea, nu exista gresia sau faianța, fire efectiv inclusiv de 380 atârnate deasupra angajaților sau se fuma în blocul alimentar în locul de lucru și chiar erau deranjați că de ce să nu facă asta” spune Sorin Susanu, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș.

Comisarii OPC vor continua controaelel și în perioada viitoare, și chiar vor lărgi aria acestora odată cu apropierea sărbătorilor pascale, și vor merge și în piețe.

Din pacate…astfel de unitati de alimentație publică au funcționat

Publicată de Sorin Claudiu Susanu pe Luni, 11 martie 2019

Sursa foto si video: Sorin Claudiu Susanu

Articolul precedentNu sunt nici măcar pe placul timișorenilor. Panseluțe distruse de un tânăr pe Podul Michelangelo din Timisoara
Articolul următorApa caldă e mai degrabă rece? Există o explicație