Începând cu data de 1 noiembrie, compania care avea grijă, până acum, ca străzile Timișoarei să fie curate, nu va mai presta acest serviciu. Asta în urma faptului că Primăria Timișoara nu mai are contract cu RETIM-ul de ceva vreme.

Pentru curățenia stradală, contractul între Primăria Timișoara și Retim a încetat în 4 august. Folosindu-se de o clauză de reziliere, municipalitatea a reușit să rezolve temporar problema. Pentru 90 de zile RETIM a continuat să curețe străzile din oraș.

Cele 90 de zile au ajuns însă la final. Primăria Timișoara a trimis operatorului de salubrizare o adresă conform căreia  nu va mai plăti serviciile de salubrizare stradală, începând cu data de 1 noiembrie.

În aceste condiții RETIM a anunțat cu nu va mai face curat pe străzi. “In data de 1 noiembrie RETIM a fost anuntat de catre Primaria Municipiului Timisoara ca incepand cu aceasta data nu vor mai fi decontate serviciile de salubrizare stradala, in conditiile in care nici pana la aceasta data PMT nu a cerut societatii RETIM sa predea serviciul si nu a prezentat nici o informare despre noul operator de salubrizare, inregistrand totodata restante la plata de aproximativ 5,6 milioane lei.

Astfel, RETIM este nevoita sa anunte faptul ca incepand de azi, 1 noiembrie, RETIM inceteaza operarea serviciului de curatenie stradala, ultima data la care echipele de curatenie au mai actionat in teren fiind ieri, 31 octombrie.

In ceea ce priveste colectarea deseurilor menajere, RETIM va continua sa presteze serviciul in municipiul Timisoara, societatea castigand in anul 2017 licitatia organizata la nivel judetean de catre ADID Timis pentru doua zone ale judetului (zona 0 si zona 1). Aceste contracte se intind pe zece ani. Noutatea sistemului in municipiu este data de initierea campaniilor de colectare trimestriala a deseurilor voluminoase si periculoase si desfiintarea campaniilor de curatenie de primavara si toamna„, se arată într-un comunicat RETIM.

Teoretic, muncitorii de la Horticultura ar fi urmat să preia curățenia pe străzi. Pentru această operațiune au fost alocați 20 de angajați, în comparație cu RETIM care dispunea de 250 de oameni.

Articolul precedentVas de toaletă aruncat pe stradă. Polițiștii locali împart amenzi
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare