Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că a fost deschis dosar penal pe numele unei femei din localitatea Parţa, care a îngropat 30 de porci din exploataţia privată, bolnavi de pestă porcină africană, la o adâncime de doar 10-20 de centimetri.
Conform prefectului, cadavrele porcilor au fost îngropate în luna septembrie, acesta fiind “focarul primar” de pestă din Timiş.

“Un nou focar de pestă porcină a fost declarat la Parţa, la o exploataţie particulară. Aproximativ 30 de porci au fost îngropaţi în câmp, la doar 10-20 cm sub pământ, încă din luna septembrie. Ca urmare a anchetei epidemiologice şi din declaraţiile proprietarului, reiese că boala era prezentă încă din primele zile ale lunii septembrie. Porcii îngropaţi vor rămâne pe loc şi chiar acum se lucrează la acoperirea lor prin crearea unui taluz de 3 metri înălţime, împrejmuit de gard”, a scris prefectul pe Facebook.

În opinia sa, situaţia actuală putea fi evitată dacă autorităţile erau anunţate la timp.

“Dacă proprietarul ar fi anunţat din timp, probabil că nu ne-am fi aflat azi în această situaţie, cu 40.000 de porci sacrificaţi. Acum s-a deschis un dosar penal. Fac încă un apel proprietarilor de porci să anunţe imediat orice suspiciune de pestă” , a mai transmis Mihai Ritivoiu.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAlimente bogate în vitamina C care te scapă de durerile în gât. Nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în sezonul rece
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET