Reprezentanții Primăriei Timișoara au postat pe Facebook mai multe fotografii cuPodul de fier din zona Iosefin după ce a fost decorat de Horticultura. Florile multicolore dau un aer vesel locului, dar asta nu poate ascunde faptul ca podul nu a fost reparat.

Este vorba despre podul devenit celebru după ce primăria din Viena a notificat municipalitatea din Timișoara că acesta, construit în vremea Austro-Ungariei, a ieșit din garanție. Și asta pentru că arhivele vienezilor sunt digitalizate și actualizate pe când ale noastre nu. Însă nici cu această notificare, autoritățile locale nu au grăbit procesul de reabilitare a podului.

De la amplasarea podului în cartierul timișorean, acesta nu a mai beneficiat de reparații. În ultimii ani, autoritățile au găsit oportun să îl cosmetizeze cu jardiniere din care uneori florile sunt furate. Podul este clasat ca monument istoric și are o greutate de 120 de tone.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentMinistrul Energiei liniștește populația: Nu se pune problema ca preţurile la gaz să fie mai mari, indiferent de cât consumi
Articolul următorBega Art Prize 2022 premiază pasiunea, curiozitatea și inteligența