SCM Poli Timișoara a revenit la meciurile din campionat după câștigarea Cupei României. Bănățenii s-au impus cu 26-21 în fața celor de la SCM Făgăraș și rămân pe locul 7 în Liga Zimbrilor.

Seara a început cu un moment emoționant. Pe parchetul sălii Constantin Jude și-au făcut apariția patru dintre handbaliștii care în 1986 aduceau trofeul Cupei României la Timișoara. Dan Petru, Alexandru Matei, Pentru Ianto și Vali Banu au ținut să îi felicite pe tinerii care duminica trecută au câștigat trofeul în fața Stelei.

Handbaliștii timișoreni au intrat apoi în sală, iar Andrei Păiuș și Cristian Fenici au fost cei care au adus trofeul în fața fanilor. Fiecare dintre componenții lotului timișorean a fost aplaudat de cei care au venit să asiste la duelul din etapa a 20-a.

A urmat meciul cu Făgărașul, formație aflată sub Poli în ierarhia Ligii Naționale. Partida a fost una de luptă, în care însă deținătorii Cupei României au fost mai tot timpul la timonă. Bănățenii au avut un ecart maxim de 4 goluri în prima parte, însă pe final de meci oaspeții au revenit și au egalat la 11. Cu acest rezultat nu a fost însă de acord portarul lui Poli, Cristi Tcaciuc reușind să înscrie din poartă în poartă când mai erau cateva secunde, iar alb-violeții au intrat în avantaj la pauză, 12-11.

Făgărașul a început mai bine partea a doua, și după două minute a preluat conducerea cu 14-13. A fost însă singurul moment în care oaspeții au condus pe tabelă. Poli a revenit însă în joc și s-a distanțat pe tabelă. Bănățenii au profitat și de o dublă eliminare la ardeleni și s-au impus cu 26-21. Cel mai bun marcator pentru Poli a fost același om din finala Cupei, Marjanovic, autor a 10 goluri.

În ultimele 7 zile am jucat 4 meciuri, plus drumul de la Suceava la Focșani și apoi la Timișoara. Mi-am văzut jucătorii la antrenamentul de azi. Orbovic nu ne-a putut ajuta, Pribanic a fost lovit și el, iar Făgărașul a venit aici să profite de această situație, dar jucătorii mei au un caracter extraordinar. Nu înscriu multe goluri, dar luptă și eu sunt foarte mulțumit de această victorie. Acum, în 3 zile trebuie să călătorim și să jucăm la Cluj, iar miercurea viitoare cu Bacăul acasă. Fiecare partidă va fi extrem de dură pentru că trebuie să ne recuperăm. Fără mai mulți jucători, să avem rotație, este foarte greu. Nu e vorba doar de noi. Aceste 4 echipe care au jucat Final 4 au mult de suferit. Am avut meci de campionat, apoi Final 4 și apoi din nou campionat. Pe viitor trebuie să avem 7 zile pauză între Final 4 și campionat pentru că nu este uman pentru acești jucători. Am început bine și în apărare și în atac, dar apoi am început să ne pierdem concentrarea, iar eu înțeleg de ce s-a întâmplat asta. Mă bucur pentru această victorie și felicitări jucătorilor„, a spus la final antrenorul timișorean Pero Milosevic.

De cealaltă parte, tehnicianul Făgărașului, Adrian Petrea, a ținut să felicite formația timișoreană pentru câștigarea Cupei României, însă a acuzat și lipsa de fairplay a gazdelor, spunând că a fost înjurat în timpul meciului.

Un gust amar după acest meci îl am pentru că abuzăm câteodată de limba nematernă pentru a ne jigni adversarii și asta mă deranjează. Sunt jucători cu care am jucat la echipe puternice în străinătate și niciunde nu am întâlnit atitudini de genul acesta. Vizavi de meci, noi am venit aici să câștigăm, să fim o echipă puternică pentru câltigătoiarea Cupei României. Am văzut meciurile, au jucat bine la Focșani, au meritat să câștige. Am ținut atâta timp cât am respectat sarcinile tactice pe care le-am avut. Am fost un adversar puternic pentru Poli, dar când bateriile au scăzut și mintea nu a mai funcționat, Poli a speculat momentele și au câștigat meciul„, a spus Adrian Petrea.

SCM Politehnica rămâne pe locul 7, cu 40 de puncte, iar în runda viitoare joacă pe terenul Universității Cluj, ultima clasată în Liga Zimbrilor.

Articolul precedent17 oameni ai străzii, coborâți din mijloacele de transport în comun, la Timisoara
Articolul următorGest șocant făcut de un bărbat la Timișoara. A încercat să își dea foc în fața Palatului Dicasterial