Încă patru oameni gripa au murit în ultima săptămână, în România. Dintre acestia, trei sunt din Timiș și Arad. Totuși, numărul de cazuri este în scădere.

Numărul celor care au decedat din această cauză a ajuns la 113, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Printre cei răpuși de gripă se află un bărbat de 63 de ani, din judeţul Arad, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinat anti-gripal. Un alt bărbat care a murit de gripă avea 64 de ani, era din judeţul Timiş și avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. A fost confirmat și decesul unei femei în vârstă de 84 de ani, din judeţul Arad, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal.

Conform DSP Timiș, în ultima săptămână, S-au înregistrat 2387 cazuri de viroze respiratorii, in scadere  cu  35.5%  fata de  saptamana precedenta.  Numar cazuri viroze internate: 99.  Numărul pneumonii raportate: 354  in scadere cu 35,5% fata de saptamana anterioara. Numar cazuri de pneumonii  internate: 51.  Numar cazuri de imbolnavire cu simptomatologie clinica de gripa:  40,  in scadere cu 8,3% fata de saptamana anterioara. Numar cazuri gripa  internate: 17. Numar cazuri de gripa confirmate cu laboratorul in saptamana actuala:  1,  cu virusul AH1.”

Până la ora actuală, în Timiș au fost confirmate 12 cazuri de gripă iar numărul de decese a ajuns la 6.

Articolul precedentTrufandale de sezon. În piețele din Timișoara apar verdețurile autohtone
Articolul următorMai mulți bani pentru rețete compensate și gratuite