Zeci de mii de puieți din patru specii urmează să fie puși în pământ la jumătatea lunii martie la marginea unei localități din apropiere de Timișoara.

Totul se va întâmpla în 16 martie în satul timișean Cralovăț, aflat lângă comuna Topolovățu Mare. Reprezentanții Asociației „Plantăm fapte bune” pun la bătaie 25.000 de puieți de cer, frasin, paltin și cireș, care urmează să fie plantați pe 5 hectare de teren.

De împădurirea masivă de la Cralovăț se vor ocupa 1000 de voluntari.

Perioada iernii a adus precipitațiile mult dorite, atât sub formă de ninsoare, cât și sub forma de ploaie, ceea ce face ca, acțiunea amânată în toamnă, din cauza secetei solului, să fie posibilă în luna martie. Astfel, în luna pădurii inițiem o a treia plantație forestieră, din cadrul proiectului, de data aceasta în zona de deal, în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se afla în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol” a transmis Andreia Schneider, coordonator local Timiș.

Cei care doresc să participe la împădurirea de la Cralovăț se pune înscrie pe www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implica-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 7 martie 2019. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Din 2011 și până în prezent, 32 300 de voluntari au plantat și ingrijit 660 000 copăcei pe un total de 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de județe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distinctii din partea comunității.

Articolul precedentO speranță pentru tinerii care suferă de boli musculare progresive
Articolul următor200.000 de euro confiscați de la cămătari. Percheziții în Timișoara